Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασάνισαν γέροντες χριστιανούς για να εξισλαμιστούν

Βασάνισαν γέροντες χριστιανούς για να εξισλαμιστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Τζιχαντιστές,

Μετά την αντεπίθεση των κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, για την ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης, απελευθερώθηκαν και πολλά χωριά Ασσύριων χριστιανών που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος στην ευρύτερη περιοχή. Το χωριό Μπακούφα (Bakufa) είναι ένα από αυτά.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος πλησίαζε οι κάτοικοι το εγκατέλειψαν. Μόνο τέσσερις χωρικοί έμειναν πίσω. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ο Ασιτιβάν Μανσούρ (Asitivan Mansour) και η σύζυγός του Νατζίμπα (Najiba), ένας ανάπηρος συγχωριανός τους κι ένας ακόμα ψυχικά ασθενής. Αυτοί οι άνθρωποι βίωσαν και τη σύντομη κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Την τελευταία ημέρα, πριν την αντεπίθεση των Κούρδων για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή, τρεις μακελάρηδες (ο ένας μιλούσε τη συριακή διάλεκτο κι οι άλλοι δύο ιρακινά), πήγαν στον γέροντα Ασιτιβάν και τον βασάνισαν για να εξισλαμιστεί. Τον χτύπησαν άσχημα στο πρόσωπο και στο σώμα. Τη φωτογραφία του ταλανισμένου ανθρώπου τη δημοσιεύουμε όπως την ανάρτησε το σάιτ ankawa.com.

Τώρα ο Ασιτιβάν και η γυναίκα του περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψουν στο μικρό χωριό τους οι δικοί τους άνθρωποι, φίλοι και συγγενείς, γιατί αισθάνονται μεγάλη μοναξιά.

Σχετικά άρθρα