Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αισιόδοξος» δηλώνει ο Μάας για τη διάσκεψη για τη Λιβύη που διοργανώνει η Γερμανία

«Αισιόδοξος» δηλώνει ο Μάας για τη διάσκεψη για τη Λιβύη που διοργανώνει η Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Λιβύη, Ρωσία, Τουρκία, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, Χάικο Μάας, Χαλίφα Χαφτάρ,

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε αισιόδοξος για την προγραμματισμένη, την Κυριακή, διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη παρά την αποτυχία της εκεχειρίας μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

«Υπάρχει ήδη ένα κείμενο στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμφωνήσουν», δήλωσε ο Μάας από το Βερολίνο.

«Θα πρέπει να δεσμευτούν να ωθήσουν τα εμπλεκόμενα στον εμφύλιο μέρη για να αναζητήσουν μια πολιτική λύση και όχι μια στρατιωτική νίκη.

»Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να θεσπιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων».

Τη Δευτέρα ναυάγησε στη Μόσχα η προσπάθεια της Ρωσίας και της Τουρκίας να αναγκάσουν τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ να συνθηκολογήσει σε μια εκεχειρία που θα παρέδιδε τη Λιβύη προτεκτοράτο στην Τουρκία.

Στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία, καθώς επίσης τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Η γερμανική κυβέρνηση προκλητικά δεν προσκάλεσε την Ελλάδα, απόδειξη του κομπλεξισμού της εξαιτίας της συμμαχίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχουν προσκληθεί ο Τουρκολίβυος ισλαμιστής πρωθυπουργός Φαγιέζ αλ Σαράτζ, επικεφαλής της ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ που διοικεί τα στρατεύματα που είναι πιστά στη λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σχετικά άρθρα