Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε έξαλλη κατάσταση ο Ερντογάν – Εκτός από τον Χαφτάρ θα «δείρει» και τον Άσαντ

Σε έξαλλη κατάσταση ο Ερντογάν – Εκτός από τον Χαφτάρ θα «δείρει» και τον Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Την απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει τις παραβιάσεις της εκεχειρίας εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης της κατάπαυσης του πυρός στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ ώστε να αποτρέψει τη φυγή 400.000 ανθρώπων προς τα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια ομιλίας του προς τους βουλευτές του κόμματός του, του AKP, στο κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως η Ρωσία όπως επίσης και οι σύμμαχοί της σταμάτησαν την Κυριακή τις αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ καθώς τέθηκε σε ισχύ μια κατάπαυση του πυρός που είχε συμφωνηθεί με την Τουρκία.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στην ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ θα κηρυχθεί καθεστώς εκεχειρίας από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου», ανέφερε το σχετικό ανακοινωθέν το οποίο εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Το αρμόδιο υπουργείο της Τουρκίας ανέφερε ότι με την εκεχειρία θα σταματήσουν οι επιθέσεις από αέρος και ξηράς, κάτι που θα βοηθήσει στο να μην υπάρξει ένα νέο κύμα προσφύγων.

Διαβάστε περισσότερα…

Σχετικά άρθρα