Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πήραν τα όπλα οι Γιαζίντι και σκότωσαν 22 τζιχαντιστές

Πήραν τα όπλα οι Γιαζίντι και σκότωσαν 22 τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μαλίκ Αλ Τάους, Τζιχαντιστές, Χουντίντα Αλ Χασκάνι,

Είδαν τα χωριά τους να καίγονται. Τους συμπατριώτες τους να σφάζονται στη σειρά σαν πρόβατα, τις γυναίκες και τις κόρες τους να βιάζονται, τα μωρά τους να πεθαίνουν από τη δίψα και την πείνα. Ήρθε η ώρα οι Κούρδοι Γιαζίντι να πάρουν το αίμα τους πίσω. Οι ηρωικοί πολεμιστές του Μίθρα ξύπνησαν στο προγονικό τους αίμα και οι Γιαζίντι, ένοπλοι πλέον, επιτέθηκαν στους άθλιους τζιχαντιστές.

Οι άνδρες Γιαζίντι συνέστησαν ένοπλο σώμα, πολιτοφυλακή, που ονομάζεται Μαλίκ Αλ Τάους (“Βασιλιάς Παγόνι”, μιας και οι Γιαζίντι τιμούν τον έκπτωτο Αρχάγγελο που επέστρεψε στον Ουρανό και ο οποίος απεικονίζεται ως Παγόνι). Οι ηλιολάτρες πολεμιστές επιτέθηκαν με ορμή στους μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Σιντζάρ, κουρδική πόλη με πλειοψηφία των κατοίκων της να είναι Γιαζίντι και κατάφεραν να σκοτώσουν συνολικά 22 τζιχαντιστές.

Ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής των Γιαζίντι “Βασιλιάς Παγόνι”, ο Χουντίντα Αλ Χασκάνι, είπε στον ιρακινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Σουμάρια, ότι οι Γιαζίντι έκαψαν και «πέντε θωρακισμένα οχήματα του Ισλαμικού Κράτους», ενώ οι Γιαζίντι πολεμιστές δεν υπέστησαν απώλειες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα