Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δυτικές Πρεσβείες και ΟΗΕ για Λιβύη: Χαιρετίζουμε εκεχειρία – Όχι στις ξένες παρεμβάσεις

Δυτικές Πρεσβείες και ΟΗΕ για Λιβύη: Χαιρετίζουμε εκεχειρία – Όχι στις ξένες παρεμβάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Βρετανία, Βρετανική Πρεσβεία, Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Γερμανία, Γερμανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ιταλική Πρεσβεία, Λιβύη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, χαιρέτισαν την αποδοχή της κατάπαυσης πυρός στη Λιβύη στις 12 Ιανουαρίου και την ανακοίνωση ότι GNA (ισλαμιστές Τρίπολη) και LNA (Λιβυκός Εθνικός Στρατός – Βουλή) θα σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Οι προαναφερθείσες διπλωματικές αποστολές προτρέπουν τις λιβυκές παρατάξεις να αδράξουν αυτή την εύθραυστη ευκαιρία για να αντιμετωπίσουν τα βασικά πολιτικά, οικονομικά και θέματα ασφάλειας που αποτελούν τη βάση για τη σύγκρουση.

«Στο πνεύμα της επικείμενης διάσκεψης του Βερολίνου, παραμένουμε δεσμευμένοι στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης, απαλλαγμένη από αδικαιολόγητες εξωτερικές παρεμβάσεις και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα λιβυκά κόμματα για την επίτευξη μακροπρόθεσμης παύσης των εχθροπραξιών και μιας πολιτικής διευθέτησης που θα επιτρέψει όλους τους Λίβυους να απολαύσουν ένα πιο ειρηνικό και προκομμένο μέλλον».

Από την κοινή ανακοίνωση απουσιάζουν Ρωσία και Τουρκία, που επιθυμούν να διαμοιραστούν τη Λιβύη, την υπογράφει βεβαίως η Ιταλία που συνεχίζει απτόητη το διπλό παιχνίδι. Περίεργο παιχνίδι είναι και της Γερμανίας.

Η Ελλάδα δεν έχει στείλει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη για λόγους ασφαλείας.

Οι δυτικές διπλωματικές αποστολές και ο ΟΗΕ εναντιώνονται σε αδικαιολόγητες ξένες παρεμβάσεις στη Λιβύη, δίχως να ορίζουν ποιες θεωρούνται δικαιολογημένες.

Σχετικά άρθρα