Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: “Τα χέρια του Ερντογάν είναι βαμμένα με αίμα από το Ισλαμικό Κράτος”

Τουρκία: “Τα χέρια του Ερντογάν είναι βαμμένα με αίμα από το Ισλαμικό Κράτος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές,

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποκάλυψε ότι η τουρκική κυβέρνηση προμήθευσε με όπλα τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, μία ενέργεια που θα γυρίσει μπούμεραγκ στην Τουρκία μελλοντικά.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, ο Κιλιτσντάρογλου, τονίζει ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προμήθευσε με όπλα και πυρομαχικά το Ισλαμικό Κράτος, που ήταν γνωστό αρχικά ως Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε(ΙSIL) μέσω οργανώσεων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα στο πλαίσιο της στρατηγικής του να καταπολεμήσει την κυβέρνηση της Συρίας.

“Τα όπλα που βρέθηκαν σε φορτηγά δεν πήγαιναν σε Τουρκμένους, αλλά στο Ισλαμικό Κράτος. Τώρα η τρομοκρατία επέστρεψε και χτυπά την Τουρκία”.

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφερόταν στην απαγωγή από το Ισλαμικό Κράτος του διπλωματικού προσωπικού του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη, αλλά και τις ειδικές δυνάμεις που ήταν υπεύθυνες για την προστασία του προξενείου.

Οι απαγωγές έγιναν στις 11 Ιουνίου και η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους ομήρους, ενώ έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες χωρίς λύση, όπως τονίζει.

Ο Κιλιτσντάρογλου αφήνει να εννοηθεί ακόμη ότι ο Ερντογάν “έδωσε” τους ομήρους, κατηγορώντας τον ότι δεν έδωσε εντολή να εγκαταλειφθεί εγκαίρως το προξενείο, ενώ οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προέλαυναν προς τη Μοσούλη.

Ο Ερντογάν συμβούλεψε το διπλωματικό προσωπικό να “μην χρησιμοποιήσει όπλα, και να παραδοθεί” αποκαλύπτει η ηγέτης της αντιπολίτευσης.

“Και παραδόθηκαν. Η εθνική μας σημαία, στο έδαφος του προξενείου κατέβηκε”.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι ο Ερντογάν δεν αποκαλεί το Ισλαμικό Κράτος τρομοκρατική οργάνωση, είναι μία ακόμη ένδειξη.

“Όλος ο κόσμος τους λέει τρομοκράτες. Εμείς όμως δεν το κάνουμε”, λέει.

Οι αποκαλύψεις του δεν τελειώνουν εδώ.

Υποστηρίζει ακόμη ότι εκτός από όπλα προς το Ιράκ και τη Συρία μέσω της Τουρκίας έχουν διαφύγει και τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

“Φτιάχτηκαν ειδικά στρατόπεδα για να τους εκπαιδεύσουν και αμέτρητα όπλα εστάλησαν. Και όλα αυτά για να ανατραπεί ο Μπάσαρ αλ Άσαντ, ο πρόεδρος της Συρίας. Ο Άσαντ παραμένει στην εξουσία, ενώ χιλιάδες μουσουλμάνοι έχουν δολοφονηθεί. Για αυτό και λέω ότι τα χέρια του Ερντογάν είναι βαμμένα με αίμα” καταλήγει ο Κιλιτσντάρογλου.

Σχετικά άρθρα