Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκάλυψε η Washington Post για την ημέρα της εκτέλεσης Σολεϊμανί

Τι αποκάλυψε η Washington Post για την ημέρα της εκτέλεσης Σολεϊμανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Washington Post, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Υεμένη,

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, αποκάλυψε ότι την ημέρα που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την επίθεση κατά του Σολεϊμανί ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση κατά ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου στην Υεμένη.

Η Washington Post επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και -όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- στόχος ήταν ένας χρηματοδότης και βασικός διοικητής της ομάδας Quds, που δραστηριοποιείται στην Υεμένη .

Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους η επιχείρηση των ΗΠΑ δεν «έφερε την εξουδετέρωση» του ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου.

Ερωτήματα

Η ανεπιτυχής έκβαση της εν λόγω επιχείρησης προκαλεί ερωτήματα για το ένα η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για την εξουδετέρωση του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού Σολεϊμανί ήταν για να προλάβουν οι ΗΠΑ κάποιο χτύπημα εναντίον αμερικανικών στόχων, όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία [σ.σ. ο Τραμπ είπε την Πέμπτη ότι ο Σολεϊμανί σκόπευε να ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη] ή αν ήταν μέρος ενός σχεδίου για την εξουδετέρωση της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν ότι η επιχείρηση στην Υεμένη κατά του Ιρανού αξιωματούχου παραμένει απόρρητη και για αυτό δεν είπαν τίποτα περισσότερο, παρά μόνο ότι η επιχείρηση δεν ήταν πετυχημένη.

«Αν τον είχαμε σκοτώσει, θα το είχαμε αναφέρει το ίδιο βράδυ», ανέφερε ένας Αμερικανικός αξιωματούχος, όπως σημειώνει η Washington Post.

Ένας άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι τα δύο χτυπήματα εγκρίθηκαν περίπου την ίδια ώρα και ότι οι ΗΠΑ δεν αποκάλυψαν την επιχείρηση στην Υεμένη.

Σχετικά άρθρα