Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές LNA: Σκοτώσαμε τρεις Τούρκους στρατιώτες στη Λιβύη

Πηγές LNA: Σκοτώσαμε τρεις Τούρκους στρατιώτες στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Για τρεις Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ κάνουν λόγο λιβυκά ΜΜΕ προσκείμενα στον Χαφτάρ. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες –ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες, έξι ακόμα Τούρκοι στρατιώτες έχουν τραυματιστεί. 

Οι σοροί των Τούρκων μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Μισράτα, 187 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στο Ναλούτ. 

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak ανέφερε την Πέμπτη ότι Τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ. 

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη Κυριακή πως τουρκικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στη Λιβύη, και ότι Τούρκοι στρατιώτες είναι επιφορτισμένοι με τον συντονισμό σε ένα κέντρο διοίκησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, που επικαλείται τον Ερντογάν, η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη ο οποίοι όμως δεν συμμετέχουν σε μάχες.

Στην πραγματικότητα, εκατοντάδες άτακτοι του τουρκικού στρατού, τζιχαντιστές και παραστρατιωτικοί, έχουν μεταφερθεί αεροπορικώς στη βορειοαφρικανική χώρα.

Λεζάντα: Στην κεντρική φωτογραφία, στρατιώτες του LNA, που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων και διοικείται από τον Χαλίφα Χαφτάρ, ποζάρουν με τουρκικό τεθωρακισμένο Kirpis που πήραν λάφυρο από τους φιλότουρκους της Τρίπολης.

Σχετικά άρθρα