Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σάντσεθ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας, Πέδρο Σάντσεθ, Σοσιαλιστές,

Ο επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, θα είναι ο ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους της κυβέρνησης Σάντσεθ, αρμόδιος για τα κοινωνικά δικαιώματα και την περιβαλλοντική Ατζέντα 2030, επιβεβαίωσαν σήμερα οι συνεργάτες του Σάντσεθ.

«Η κυβέρνηση της οποίας προεδρεύει ο Πέδρο Σάντσεθ θα έχει μια αντιπροεδρία για τα Κοινωνικά Δικαιώματα και την Ατζέντα 2030, την οποία θα αναλάβει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Τα κράτη μέλη του ΟΗΕ είχαν υιοθετήσει το 2015 ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030, τίτλο Ατζέντα 2030 και κύριο στόχο την εξάλειψη της φτώχειας.

Η κυβέρνηση θα έχει εξάλλου την ιδιαιτερότητα να περιλαμβάνει «τρεις γυναίκες αντιπροέδρους».

Ο Σάντσεθ έχει ήδη αποκαλύψει πως η υπαρχηγός του Κάρμεν Κάλβο και η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο θα είναι μεταξύ αυτών.

Η βουλευτής του κόμματος Podemos Ιρένε Μοντέρο, σύντροφος του Πάμπλο Ιγκλέσιας και μητέρα των τριών παιδιών του, θα περιληφθεί επίσης στην κυβέρνηση ως υπουργός Ισότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση θα έχει άλλους τρεις υπουργούς που θα εκπροσωπούν τον εκλογικό συνασπισμό της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos: την Γιολάντα Ντίαθ ως υπουργό Εργασίας, τον κομμουνιστή Αλμπέρτο Γκαρθόν ως υπουργό Κατανάλωσης και τον κοινωνιολόγο Μανουέλ Καστέλς ως υπουργό Πανεπιστημίων.

Η υπόλοιπη σύνθεση της κυβέρνησης πρόκειται να ανακοινωθεί «μέσα στις προσεχείς ημέρες», έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες του Σάντσεθ.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης έλαβε την Τρίτη με ελάχιστη διαφορά την εμπιστοσύνη των βουλευτών (167 ψήφοι υπέρ, 165 κατά, 18 αποχές) για να παραμείνει στην πρωθυπουργία, κάτι που έβαλε τέλος σε πολλούς μήνες πολιτικής παράλυσης.

Η κυβέρνησή του θα είναι η πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία μετά το τέλος της φρανκικής δικτατορίας το 1975.

Σχετικά άρθρα