Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροχανί: Δεν υποχωρούμε μπροστά στις ΗΠΑ – Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες

Ροχανί: Δεν υποχωρούμε μπροστά στις ΗΠΑ – Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Χασάν Ροχανί,

«Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι δεν υποχωρούμε ενώπιον της Αμερικής», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί μετά τα νυχτερινά πλήγματα με ιρανικούς πυραύλους εναντίον ιρακινής βάσης όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες και την οποία χρησιμοποιεί η Ουάσιγκτον στο Ιράκ.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα στη δολοφονία την Παρασκευή του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, επικεφαλής των εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος ήταν ο στόχος επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Βαγδάτη.

Αν η Αμερική «θέλει να διαπράξει άλλο ένα έγκλημα, πρέπει να γνωρίζει ότι θα λάβει μια ακόμη πιο σκληρή απάντηση», είπε ο Ροχανί στο υπουργικό συμβούλιο, «όμως αν είναι συνετοί, δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο σε αυτό το στάδιο».

«Αν προβούν σε μια ακόμη ενέργεια, ο λαός μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες» να αντιδράσουν, είπε ακόμη ο Ροχανί στο διάγγελμα αυτό που αναμεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Όμως «όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Η δική μου άποψη είναι πως η κύρια απάντηση στην Αμερική πρέπει να δοθεί από τις χώρες της περιοχής», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα