Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου ενεδύθη «αθώα περιστερά» και πάει στο Ιράκ να… «αποκλιμακώσει» την ένταση

Ο Τσαβούσογλου ενεδύθη «αθώα περιστερά» και πάει στο Ιράκ να… «αποκλιμακώσει» την ένταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ιράν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Τελικά κάποιος πρέπει να μας τρολάρει παγκοσμίως και πολύ καλά μάλιστα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, θα επισκεφθεί την Πέμπτη το Ιράκ για να προσπαθήσει να αποκλιμακώσει την ένταση αφού το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα.

Ο Τσαβούσογλου, ντυμένος λευκή περιστερά της ειρήνης, θα μεταβεί στο Ιράκ στο πλαίσιο «των εντατικών διπλωματικών προσπαθειών της Άγκυρας να αποκλιμακώσει την ένταση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ο Τούρκος υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ωθώντας το Ιράν να ορκιστεί να πάρει εκδίκηση.

Ο Τσαβούσογλου είχε επισημάνει τη Δευτέρα ότι η Τουρκία βρίσκεται σε επαφή με όλες τις πλευρές στην περιοχή και την Ουάσιγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, ενώ είχε προσθέσει ότι η Άγκυρα θα εργαστεί για την επίλυση του θέματος.

Μεγάλος εμπαιγμός (κοινώς «δούλεμα») πέφτει από την πλευρά της Τουρκίας. Αλλά καλά κάνουν, αφού βρίσκουν και τα κάνουν.

Σχετικά άρθρα