Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χασάν Ροχανί: Το Ιράν θα κόψει το πόδι των ΗΠΑ στην περιοχή

Χασάν Ροχανί: Το Ιράν θα κόψει το πόδι των ΗΠΑ στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Χασάν Ροχανί,

Την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή απαίτησε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα πυραυλικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ στις οποίες σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα, αλλά και στρατεύματα του υπό τις ΗΠΑ Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Από την ιερή πόλη Κομ, υπό το πλήθος που φώναζε «θάνατος στην Αμερική», ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η στρατιωτική δράση δεν επαρκεί.

«Οι πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης ήταν “ένα χαστούκι στο πρόσωπο” των ΗΠΑ, το σημαντικό όμως είναι να τερματιστεί η φθοροποιός παρουσία της Αμερικής στην περιοχή», υπογράμμισε ο Ροχανί.

«Η Ουάσινγκτον ίσως να “έκοψε το χέρι” του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, όμως σε απάντηση θα κοπεί το “πόδι” των Αμερικανών στην περιοχή», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Σύμφωνα με τον Ροχανί, η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού δείχνει ότι η ιρανική επανάσταση είναι ζωντανή.

Οι εχθροί του Ιράν είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και αυτό το «αλαζονικό σύστημα», πρόσθεσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν και τόνισε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομακρύνουν τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου προκειμένου να βοηθήσουν το Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα