Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δήλωσε ο Ζαρίφ μετά τον βομβαρδισμό των αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ

Τι δήλωσε ο Ζαρίφ μετά τον βομβαρδισμό των αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ,

«Αυτοάμυνα» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, τα πυραυλικά πλήγματα εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν «πήραν και ολοκλήρωσαν μέτρα αυτοάμυνας που συμμορφώνονται προς το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ στοχοθετώντας τη βάση από όπου έγινε η άνανδρη επίθεση εναντίον πολιτών μας και ανώτερων αξιωματούχων μας», υποστήριξε ο Ιρανός ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Τεχεράνη «δεν επιδιώκει κλιμάκωση του πολέμου, αλλά θα υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι οποιασδήποτε επίθεσης».

Oι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο παραστρατιωτικό σώμα πραιτοριανών των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, εξαπέλυσαν νωρίτερα επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον τουλάχιστον δύο βάσεων των ΗΠΑ στην ιρακινή επικράτεια σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σολεϊμανί την Παρασκευή σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη κατά διαταγή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ήδη τη Δευτέρα ότι η Τεχεράνη θα αντιμετώπιζε «μεγάλα αντίποινα» εάν προσπαθούσε να εκδικηθεί τον θάνατο του υποστράτηγου πλήττοντας προσωπικό, εγκαταστάσεις ή συμμάχους της χώρας του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σχετικά άρθρα