Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση-κόλαφος ενάντια στα επεκτατικά σχέδια Ερντογάν στη Λιβύη

Δημοσκόπηση-κόλαφος ενάντια στα επεκτατικά σχέδια Ερντογάν στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Λιβύη, Τουρκία,

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MetroPoll, το 49,7% των Τούρκων τάσσεται ενάντια στην αποστολή Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη, ενώ αντιθέτως το ποσοστό που εμφανίζεται να στηρίζει τα σχέδια της κυβέρνησης ανέρχεται σε 37,7%.

Εξέχοντες πολιτικοί της τουρκικής αντιπολίτευσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και εβδομάδες, προειδοποιώντας ότι η εμπλοκή της Τουρκίας στο εμφυλιοπολεμικό μέτωπο της Λιβύης θα μπορούσε να αποβεί «καταστροφική» για την Αγκυρα και «να θέσει την Τουρκία σε μεγάλο κίνδυνο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ουνάλ Τσεβικόζ του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Παράλληλα, υπάρχουν και καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ερντογάν στέλνει στη Λιβύη Σύρους μαχητές στους οποίους έχει υποσχεθεί τη χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας.

Στα μάτια της πλειονότητα των Τούρκων, η Λιβύη δεν έχει τη «βαρύτητα» της Συρίας, υπό την έννοια ότι είναι γεωγραφικά μακριά, πράγμα που σημαίνει πως όσα συμβαίνουν στο έδαφός της δεν μπορούν να αποτελέσουν άμεσο κίνδυνο ή απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα