Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπορέλ κάλεσε τους ΥΠΕΞ Γαλλίας, Ιταλίας Βρετανίας και Γερμανίας για τη Λιβύη

Ο Μπορέλ κάλεσε τους ΥΠΕΞ Γαλλίας, Ιταλίας Βρετανίας και Γερμανίας για τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Ζοζέπ Μπορέλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράν, Ιταλία, Λιβύη, Λουίτζι Ντι Μάιο, Ντόμινικ Ράαμπ, Χάικο Μάας,

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ και οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας θα συναντηθούν το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τη Λιβύη, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ξεχωριστή συνάντηση η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία ενδέχεται να συζητήσουν για τη θέση τους όσον αφορά την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, πριν από τη σύνοδο όλων των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που θα γίνει την Παρασκευή.

Σύμφωνα ωστόσο με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας θα συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες για να μιλήσουν, μαζί και με τον Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο για το θέμα του Ιράν, όσο και για την κατάσταση στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, ο Βρετανός υπουργός Ντόμινικ Ράαμπ θα έχει πρώτα μια κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν, προτού συμμετάσχουν στη συνάντηση ο Ιταλός ομόλογός τους Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Γερμανός Χάικο Μάας, για να μιλήσουν για την λιβυκή κρίση.

Οι ΥΠΕΞ της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας θα συζητήσουν στη συνέχεια οι τρεις τους την αύξηση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν μετά τη δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμανί, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το AFP.

Οι υπουργοί Εξωτερικών συναντώνται τέσσερις ημέρες μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί με αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, η οποία αναζωπύρωσε τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Οι Ευρωπαίοι εκφράζουν επίσης φόβους για μια όξυνση της κρίσης ασφάλειας στην Λιβύη, την επομένη της ανακοίνωσης από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ότι κατέλαβαν την Σύρτη.

Σχετικά άρθρα