Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξελίξεις στη Μ. Ανατολή: Φεύγει ο στρατός των ΗΠΑ από το Ιράκ

Εξελίξεις στη Μ. Ανατολή: Φεύγει ο στρατός των ΗΠΑ από το Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Μέση Ανατολή,

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ ενημέρωσε την κυβέρνηση της Βαγδάτης ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα αποχωρήσει από τη χώρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η επιστολή μεταξύ άλλων τονίζει ότι ​«σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφαση σας να διατάξτε την αναχώρησή μας».

Οι αμερικανικές δυνάμεις θα επανατοποθετηθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες για να προετοιμαστούν για την κίνηση, σημειώνεται σε αυτή.

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από Πεντάγωνο για την αυθεντικότητα της επιστολής αυτής. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υποστηριζόμενος από το Ιράν διοικητής μιας ιρακινής πολιτοφυλακής Καΐς αλ Χαζάλι, δήλωσε ότι εάν οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν φύγουν από το Ιράκ θα θεωρηθούν δύναμη κατοχής.

Ο Χαζάλι έκανε αυτή τη δήλωση μετά την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου να τερματιστεί η παρουσία των ξένων στρατευμάτων στη χώρα, σε απάντηση για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί σε αεροπορική αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη.

Την Παρασκευή οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην οργάνωση Ασάιμπ Αχλ αλ Χακ του Χαζάλι, θεωρώντας την «πληρεξούσιο» του Ιράν στο Ιράκ.

Το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι αποχωρούν οι Αμερικανοί από το Ιράκ: Διαβάστε εδώ τι συνέβη

Σχετικά άρθρα