Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Το Ιράν δεν θα έχει ποτέ πυρηνικό όπλο

Τραμπ: Το Ιράν δεν θα έχει ποτέ πυρηνικό όπλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα,

Στο σκηνικό του διπλωματικού τρόμου, με τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή να είναι επικίνδυνα εύθραυστες και τις εκατέρωθεν βολές Ουάσινγκτον – Τεχεράνης να δίνουν τροφή στα σενάρια περί σύρραξης, ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόσυρση του Ιράν από τη συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών, τόνισε – σε ένα οργισμένο tweet του ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται ποτέ να έχει πυρηνικό όπλο.

Νωρίτερα η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελιάν Κόνγουε, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι βέβαιος ότι θα μπορούσε ακόμη να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο αν ο Τραμπ πιστεύει ότι θα μπορούσε να πείσει το Ιράν να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία, η Κόνγουεϊ απάντησε:

«Έχει πει ότι είναι ανοιχτός. Αν το Ιράν θέλει να αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν φυσιολογική χώρα… ασφαλώς, σίγουρα».

Η Κόνγουεϊ διαβεβαίωσε εξάλλου ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα βάλουν στο στόχαστρο τα πολιτιστικά μνημεία του Ιράν, απλώς έθεσε ένα ερώτημα.

Επιστρέφοντας στην Ουάσιγκτον με το προεδρικό αεροσκάφος από τις διακοπές του, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε την Τεχεράνη ότι θα υποστεί «μεγάλα αντίποινα» αν επιτεθεί σε Αμερικανούς πολίτες ή σε αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή.

«Αυτοί έχουν δικαίωμα να σκοτώνουν υπηκόους μας κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να αγγίξουμε τους πολιτιστικούς τους χώρους; Δεν πάει έτσι», είπε.

Σχετικά άρθρα