Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Η Τουρκία παραβιάζει στη Λιβύη το Διεθνές Δίκαιο και απειλεί την αραβική ασφάλεια

Σαουδική Αραβία: Η Τουρκία παραβιάζει στη Λιβύη το Διεθνές Δίκαιο και απειλεί την αραβική ασφάλεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Τουρκία,

Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος καταδίκασαν την απόφαση της Τουρκίας να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη. Τα δύο ισχυρά αραβικά κράτη τονίζουν ότι πρόκειται για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύει τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη βορειοαφρικανική χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η Άγκυρα παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

Επίσης, προσθέτει, εμποδίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση της σύγκρουσης στη χώρα.

Η τουρκική κλιμάκωση συνιστά απειλή στην ασφάλεια και σταθερότητα της Λιβύης και απειλεί την αραβική και περιφερειακή ασφάλεια επειδή αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις μιας αραβικής χώρας, υπογραμμίζει η σαουδαραβική διπλωματία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, εν τω μεταξύ, ενημέρωσε τους πρεσβευτές από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Κάιρο ότι η κίνηση της Άγκυρας ήταν μια «καταφανής» παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δόθηκε έμφαση στο ψήφισμα 1970, που εκδόθηκε το 2011, το οποίο επέβαλε εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Αξιωματούχοι του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησαν ότι η τουρκική στρατιωτική παρέμβαση θα εμπόδιζε τη συνολική διευθέτηση στη Λιβύη και θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή της Μεσογείου.

Το Κάιρο εργάστηκε σκληρά για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και καλεί τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει αμέσως για την πρόληψη της κλιμάκωσης.

Σχετικά άρθρα