Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολοκληρώνει την πρόκληση – Στέλνει στρατό στη Λιβύη ο Ερντογάν

Ολοκληρώνει την πρόκληση – Στέλνει στρατό στη Λιβύη ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την Κυριακή πως η χώρα του ξεκίνησε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, με σκοπό την ενίσχυση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, στην Τρίπολη υπό τον πρωθυπουργό, Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν προέβη στην παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς CNN Turk και Kanal D.

«Τοποθετήσαμε αντιστράτηγο στη θέση του επικεφαλής των τουρκικών δυνάμεων Λιβύης.

»Οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν σταδιακά την ανάπτυξή τους στη χώρα, προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια της νόμιμης κυβέρνησης.

»Παράλληλα κατασκευάζεται κέντρο διοίκησης και ελέγχου επιχειρήσεων», συμπλήρωσε.

«Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα στέλνει επίσης στην Τρίπολη υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. «Οι στρατιώτες μας αναχωρούν σταδιακά για τη Λιβύη. Θα συντονίσουν (τη δράση τους με την GNA) εκεί. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», είπε ο Ερντογάν.

Η καταδίκη (της αποστολής Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη) εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας «δεν μας ενοχλεί, δεν μας νοιάζει, αντιθέτως εμείς τους καταδικάζουμε» (τους Σαουδάραβες), συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα