Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίβυοι ισλαμιστές Θεολόγοι υπέρ της συμμαχίας Άγκυρας-Τρίπολης: «Ο Χαφτάρ πούλησε τη Λιβύη στους άθεους»

Λίβυοι ισλαμιστές Θεολόγοι υπέρ της συμμαχίας Άγκυρας-Τρίπολης: «Ο Χαφτάρ πούλησε τη Λιβύη στους άθεους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλίφα Χαφτάρ,

Λίβυοι ισλαμιστές Θεολόγοι, μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εξυμνούν τη συμμαχία της Τρίπολης με την Άγκυρα και κατηγορούν τον στρατάρχη Χαφτάρ, μεταξύ άλλων, για αθεϊσμό.

Η Εθνοσυνέλευση Λίβυων Θεολόγων και Σεΐχηδων με ανακοίνωσή της καλωσορίζει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, μεταδίδει η ιστοσελίδα Libya Observer που πρόσκειται στην κυβέρνηση ισλαμιστών της Τρίπολης.

Η εν λόγω Εθνοσυνέλευση, που αποτελείται από θεολόγους του Ισλάμ, κάλεσε όλους τους θεολόγους των χωρών του Μαγκρέμπ (βόρεια Αφρική εκτός Αιγύπτου) να συμμετάσχουν σε Συνέδριο Θεολόγων του Μαγκρέμπ που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη, «σε ένδειξη αλληλεγγύης στη Λιβύη και στους ανθρώπους της, που μάχονται εναντίον πολυεθνικής επιθετικότητας και να δείξουν την υποστήριξή τους στη Λιβυο-Τουρκική συμμαχία».

«Ο Χαφτάρ πούλησε τη χώρα σε άθεους και Άραβες και πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια συμμαχία με αδελφές χώρες, ιδιαίτερα με την Τουρκία», τονίζει η ανακοίνωση.

Η Λιβύη είναι ένα πολυεθνικό κράτος. Εκτός από τους Άραβες, στη χώρα ζούνε αυτόχθονες βερβερικές φυλές όπως και περίπου ένα εκατομμύριο οθωμανικής καταγωγής άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων Τουρκοκρητικοί, που η Τουρκία θεωρεί μειονότητά της.

Ο πρωθυπουργός της Τρίπολης, Σαράτζ, είναι Τούρκος και ο θύλακας που του έχει απομείνει, στη βορειοδυτική Λιβύη, είναι οι περιοχές όπου κατοικούν οι απόγονοι Οθωμανών εποίκων στη χώρα.

Για αυτό και στην ανακοίνωση βλέπουμε τους θεολόγους, που εκτός από φιλότουρκοι πρέπει να είναι και Τούρκοι, να κατηγορούν τον Χαφτάρ ότι πούλησε τη χώρα εκτός από σε άθεους και στους Άραβες.

O Σεΐχης είναι τίτλος ευγένειας στην αραβική γλώσσα, που κυριολεκτικά σημαίνει γέροντας και φέρει την έννοια αρχηγός ή / και κυβερνήτης.

Συχνά χρησιμοποιείται για να ορίσει ένα σημαίνον πρόσωπο μιας φυλής, το οποίο πρόσωπο απέκτησε αυτόν τον τίτλο από τον πατέρα του, ή κάποιο μουσουλμάνο λόγιο, ο οποίος πήρε αυτόν τον τίτλο μετά την αποφοίτησή του από κάποιο βασικό ισλαμικό σχολείο.

Σχετικά άρθρα