Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρκ Μίλεϊ: Υψηλή πιθανότητα ιρανικής επίθεσης σε βάρος των ΗΠΑ

Μαρκ Μίλεϊ: Υψηλή πιθανότητα ιρανικής επίθεσης σε βάρος των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Μαρκ Μίλεϊ, Ντόναλντ Τραμπ, Πεντάγωνο,

Την υψηλή πιθανότητα επίθεσης σε βάρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, Μαρκ Μίλεϊ, ύστερα από τη συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει πόλεμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε, ωστόσο, ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ενέργεια εάν απειληθεί η χώρα του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Μαρκ Μίλεϊ, οι ΗΠΑ είχαν σαφείς πληροφορίες ότι το Ιράν σχεδίαζε εκστρατεία βίας σε βάρος των Αμερικανών.

Όπως αναφέρεται στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο Μίλεϊ τόνισε ότι οι επιθέσεις είναι ακόμη πιθανό να σημειωθούν.

Δήλωσε ότι η απουσία ανάληψης δράσης κατά του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σολεϊμανί, θα είχε χειρότερες συνέπειες από την επιλογή της επίθεσης.

«Υπάρχει κίνδυνος; Δυστυχώς υπάρχει», συμπλήρωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με την εφαρμογή αντίποινων από την ιρανική πλευρά.

Μετά τις αλλεπάλληλες ιρανικές απειλές και τα διαδοχικά σχόλια του Τραμπ στο Twitter, ο πλανητάρχης προχώρησε ενώπιον δημοσιογράφων στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση, μετά τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου.

«Σκότωσα τον Κασέμ Σολεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο», τόνισε.

Οι δηλώσεις Τραμπ, οι απειλές του διαδόχου του Σολεϊμανί και τα αμερικανικά σχέδια για τη Μέση Ανατολή

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο πλανητάρχης ξεκαθάρισε, μετά τις ιρανικές απειλές, τα εξής:

«θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε».

«Ο Σολεϊμανί είχε πάθος με τον θάνατο αθώων ανθρώπων.

»Οι επιθέσεις του επηρεάσαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο.

»Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος.

»Δεν ξεκινάμε πόλεμο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί αναφορικά με το Ιράν.

Ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, ο οποίος διορίστηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, διεμήνυσε λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι αναμένει να δει πολλά πτώματα Αμερικανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε – από τη μεριά του – το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν.

Η Ουάσιγκτον, πάντως, αποφάσισε να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων, ανεβάζοντας στα ύψη το διπλωματικό θερμόμετρο.

Σχετικά άρθρα