Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ-Δημοκρατικοί: Αλλοπρόσαλλος, ασταθής και επικίνδυνα ανίκανος ο Τραμπ

ΗΠΑ-Δημοκρατικοί: Αλλοπρόσαλλος, ασταθής και επικίνδυνα ανίκανος ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Νάνσι Πελόσι, Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν,

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των Δημοκρατικών προκαλεί η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου προχώρησε στο αεροπορικό χτύπημα στη Βαγδάτη το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σολεϊμανί.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν έχει την εξουσιοδότηση να οδηγήσει τη χώρα σε πόλεμο με το Ιράν, χωρίς να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου».

Ανέφερε παράλληλα πως ο Τραμπ θα έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με ανώτατους ηγέτες του Κογκρέσου προτού οι ΗΠΑ σκοτώσουν τον Σολεϊμανί.

«Αν σχεδιάζει μια μεγάλη αύξηση στρατευμάτων, και δυνητικά εχθρικών, για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση θα χρειαστεί έγκριση από το Κογκρέσο και την έγκριση από τον αμερικανικό λαό», συμπλήρωσε ο Σούμερ από το βήμα της ολομέλειας της Γερουσίας.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, είχε κάνει λόγο για «προκλητική και δυσανάλογη» ενέργεια από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, άσκησε – μέσω Twitter – σφοδρή κριτική στην ενέργεια του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

«Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας ενός αλλοπρόσαλλου, ασταθή και επικίνδυνα ανίκανου αρχηγού.

»Τα στοιχήματα δεν θα μπορούσαν να είναι ψηλότερα. Κάθε ημέρα διακυβέρνησης Τραμπ, είναι μια επικίνδυνη ημέρα για τον κόσμο» ανέφερε ο Μπάιντεν.

Σχετικά άρθρα