Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιουβάλ Στάινιτς σε Τουρκία: Κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει τον EastMed (βίντεο)

Γιουβάλ Στάινιτς σε Τουρκία: Κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει τον EastMed (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Γιουβάλ Στάινιτς, Ενέργεια, Ισραήλ, Κύπρος, Τουρκία, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed, Φυσικό Αέριο,

Μήνυμα στην Τουρκία ότι ο αγωγός EastMed δεν συνιστά απειλή και ότι δημιουργεί ένα ενεργειακό πεδίο που σέβεται απόλυτα το διεθνές δίκαιο στέλνει ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Σταϊνιτς μιλώντας στον Alpha.

«Γίνονται προκλητικές δηλώσεις από τους Τούρκους αξιωματούχους.

»Αντιδρούν σε αυτή τη συμφωνία. Αυτή η συμφωνία δεν είναι εναντίον της Τουρκίας.

»Είναι μία συμφωνία μεταξύ κάποιων ευρωπαϊκών χωρών και του Ισραήλ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας.

«Έχουμε το δικαίωμα να εξάγουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη και κανείς δεν είναι σε θέση να μπλοκάρει τον μεσογειακό αγωγό», τόνισε ο κ. Σταϊνιτς και πρόσθεσε:

«Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σημαίνει ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τους πόρους προς δικό σου όφελος, αλλά όχι ότι μπορείς να εμποδίσεις άλλους να διασχίσουν την περιοχή με πλοία ή με αεροπλάνα ή με αγωγούς».

Παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ διαμηνύει στην Τουρκία ότι η πόρτα συνεργασίας είναι ανοιχτή αν και εφόσον στην πράξη αποδείξει τον σεβασμό της στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα