Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρόπληκτοι «στόλισαν» τον Αυστραλό πρωθυπουργό – «Είσαι ηλίθιος, άντε γ****ου» (βίντεο)

Πυρόπληκτοι «στόλισαν» τον Αυστραλό πρωθυπουργό – «Είσαι ηλίθιος, άντε γ****ου» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Βίντεο, Πυρκαγιά, Σκοτ Μόρισον, Φωτιά,

Πρωτόγνωρο προπηλακισμό δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας -και μάλιστα μπροστά στις κάμερες- από εξοργισμένους κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών τις οποίες επισκέφθηκε την Πέμπτη.

Οι ντόπιοι εξαπέλυσαν μια εξευτελιστική επίθεση κατά του Σκοτ Μόρισον στον οποίον είπαν μεταξύ άλλων: «είσαι ηλίθιος φίλε, πραγματικά», «Αντε γ***ου, δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ» και πολλά ακόμη «γαλλικά», ενώ κάποιοι τον ρώτησαν τι απέγιναν οι πόροι που προορίζονταν για την φλεγόμενη Νέα Νότια Ουαλία και γιατί δεν υπήρχαν επαρκείς πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

«Τι γίνεται με τους νεκρούς τώρα, κύριε πρωθυπουργέ;

»Με αυτούς που δεν έχουν πουθενά να μείνουν;» τον ρώτησε κάποιος άλλος επικριτικά.

«Δεν θα πάρεις καμία ψήφο από εδώ, ξόφλησες» συμπλήρωσε κάποιος άλλος.

Ο Μόρισον μπήκε στη συνέχεια σε ένα αυτοκίνητο και αποχώρησε, καθώς οι κάτοικοι τον χειροκροτούσαν ειρωνικά και συνέχιζαν τις λεκτικές επιθέσεις και τις άσεμνες χειρονομίες.

«Λοιπόν, δεν εκπλήσσομαι που οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ αναστατωμένοι αυτή τη στιγμή.

»Και γι ’αυτό ήρθα σήμερα, για να είμαι εδώ, να δω την κατάσταση και να για να προσφέρω όση παρηγοριά μπορώ» αρκέστηκε να δηλώσει αργότερα από άλλο σημείο.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στο στόχαστρο για τις ενέργειές του, ανάμεσά τους και για το γεγονός ότι έκανε διακοπές στη Χαβάη την ώρα που εκτυλισσόταν η τραγωδία και ότι επανέλαβε την υποστήριξή του προς την κερδοφόρα, αλλά εξαιρετικά ρυπογόνα, βιομηχανία λιγνίτη της χώρας.

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες τις παράκτιες κοινότητες όπου μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία ενώ το Σάββατο αναμένεται κύμα καύσωνα που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα