Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κόσμος υποδέχεται το 2020 (βίντεο)

Ο κόσμος υποδέχεται το 2020 (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Βίντεο, Ινδία ή Μπάρατ, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Πρωτοχρονιά, Χονγκ Κονγκ,

Οι Αυστραλοί υποδέχθηκαν το Νέο Έτος με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων πάνω από το Λιμάνι του Σίδνεϊ, παρά τις φονικές πυρκαγιές που έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο σε παραλίες και υποχρέωσε πολλές πόλεις να ματαιώσουν τους εορτασμούς τους για την Πρωτοχρονιά του 2020.

Το Χονγκ Κονγκ ματαίωσε το δημοφιλές θέαμα των πυροτεχνημάτων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι Βικτόρια εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια, καθώς διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας σχημάτιζαν γιγάντιες ανθρώπινες αλυσίδες και έκαναν πορείες περνώντας μέσα από εμπορικά κέντρα.

Οι Νεοζηλανδοί ήταν μεταξύ των πρώτων που υποδέχθηκαν το 2020, με πυροτεχνήματα τα οποία φώτισαν τον νυκτερινό ουρανό πάνω από το Όκλαντ.

Δύο ώρες αργότερα, γύρω στο ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι του Σίδνεϊ για να απολαύσουν το θέαμα των πυροτεχνημάτων, αφού οι Αρχές απέρριψαν μερικές εκκλήσεις για τη ματαίωσή του σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ.

Κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, πολεμικά πλοία και στρατιωτικά ελικόπτερα βοηθούν τους πυροσβέστες να διασώσουν χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές, οι οποίες έχουν μετατρέψει σε καμίνι μεγάλες εκτάσεις της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι τεράστιες πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια στρέμματα, ενώ νέες εστίες εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά εξαιτίας της μεγάλης ζέστης και των ισχυρών ανέμων σε περιοχές στις οποίες έχει να βρέξει εδώ και τρία χρόνια.

Μερικοί τουρίστες παγιδευμένοι σε παραλιακές πόλεις της Αυστραλίας αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ενός κατακόκκινου και γεμάτου καπνού ουρανού.

Μια φωτογραφία από παραλία εικονίζει ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον στην άμμο και μερικούς να φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους από τον Οκτώβριο -δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας- και έχουν αφήσει χωρίς ηλεκτροδότηση και κινητή τηλεφωνία πολλές κωμοπόλεις και αγροτικές περιοχές.

Υπεραμυνόμενος της απόφασης να μην ματαιωθεί το θέαμα πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ (ώστε τα κεφάλαια που προορίζονταν γι’ αυτό να δοθούν σε πυρόπληκτες περιοχές), ο δήμαρχος του Σίδνεϊ Κλόβερ Μουρ δήλωσε πως ο σχεδιασμός του θεάματος έχει αρχίσει πριν από 15 μήνες και πως το το θέαμα δίνει επίσης μια ώθηση στην οικονομία της περιοχής.

Η απόφασή του δεν επικροτήθηκε από όλους.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο συγκλονίζεται εδώ και μήνες από μερικές φορές βίαιες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, οι διαδηλωτές κλήθηκαν να φορούν μάσκες σε αποψινή συγκέντρωση με το σύνθημα «Μην ξεχνάτε το 2019 – Επιμείνετε το 2020», σύμφωνα με καταχωρίσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια «Συμφωνία Φωτός» σχεδιάζεται αντί του θεάματος πυροτεχνημάτων, η οποία περιλαμβάνει προβολές πάνω στους ψηλότερους ουρανοξύστες της πόλης μετά την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα μεσάνυχτα.

«Φέτος δεν υπάρχουν πυροτεχνήματα, αλλά πιθανόν θα υπάρξουν κάπου δακρυγόνα», λέει ο 25χρονος Σαμ.

«Για εμάς δεν είναι πραγματικά παραμονή Πρωτοχρονιάς. Πρέπει να αντιστεκόμαστε καθημερινά».

Οι Αρχές ανέπτυξαν 6.000 αστυνομικούς και η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και συμφιλίωση στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Χιλιάδες Ινδοί σχεδιάζουν επίσης να υποδεχθούν το νέο έτος με διαμαρτυρίες, εξοργισμένοι από έναν νόμο για την υπηκοότητα που, όπως λένε, επιβάλλει διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων.

Διαδηλωτές σχεδιάζουν διαδηλώσεις στο Νέο Δελχί, όπου ο φετινός χειμώνας είναι ο δεύτερος πιο κρύος εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς και στο Μουμπάι και σε άλλες πόλεις.

Σχετικά άρθρα