Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντ. Τραμπ: Οι ιρακινές Αρχές να προστατεύσουν την Αμερικανική Πρεσβεία

Ντ. Τραμπ: Οι ιρακινές Αρχές να προστατεύσουν την Αμερικανική Πρεσβεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Αμερικανική Πρεσβεία, Βαγδάτη, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Καταΐμπ Χεζμπολάχ, Ντόναλντ Τραμπ,

Να προστατεύσουν την Αμερικανική Πρεσβεία στη Βαγδάτη, που νωρίτερα δέχθηκε επίθεση από φιλοϊρανούς διαδηλωτές, ζήτησε από τις ιρακινές δυνάμεις Ασφαλείας ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει το Ιράν ως υπεύθυνο για τις επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω αντίποινα.

«Το Ιράν σκότωσε έναν Αμερικανό εργολάβο, τραυματίζοντας πολλούς.

»Απαντήσαμε έντονα και πάντα θα το κάνουμε.

»Τώρα το Ιράν διενεργεί επίθεση εναντίον της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράκ. Θα είναι πλήρως υπεύθυνοι.

»Επιπλέον, περιμένουμε από το Ιράκ να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να προστατεύσει την Πρεσβεία», έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Είχε προηγηθεί, παραμονή πρωτοχρονιάς, επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Βαγδάτη από χιλιάδες διαδηλωτές, πολλοί εξ αυτών ένστολοι, που συμμετείχαν στην κηδεία παραστρατιωτικών της οργάνωσης Καταΐμπ Χεζμπολάχ, που σκοτώθηκαν την Κυριακή από αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές ως αντίποινα σε επίθεση την Παρασκευή με ρουκέτες σε αμερικανική βάση στο Κιρκούκ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Αμερικανός εργολάβος και τραυματίστηκαν Αμερικανοί στρατιώτες.

Ιρακινοί φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί άναβαν φωτιές στον φράχτη της πρεσβείας και έβγαζαν σέλφι (μέσα σε κόκκινους κύκλους).

Οι ιρακινές Αρχές έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές για να τους αναγκάσουν να υποχωρήσουν από την περίμετρο της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Ορισμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να καταλάβουν ένα φυλάκιο της πρεσβείας.

Ο Αμερικανός Πρεσβευτής και άλλοι Αμερικανοί διπλωμάτες απομακρύνθηκαν από το κτίριο της πρεσβείας για την ασφάλεια τους.

Παραστρατιωτικοί της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης), μεραρχία της οποίας αποτελεί η Καταΐμπ Χεζμπολάχ, αρνούνται να αποχωρήσουν από την περίμετρο της πρεσβείας.

Σχετικά άρθρα