Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκμένοι του Ερντογάν μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη με οπλαρχηγό τον Φαχίμ Ίσα

Τουρκμένοι του Ερντογάν μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη με οπλαρχηγό τον Φαχίμ Ίσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Ο ορκισμένος εχθρός του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, Γαΐθ Αλ Σανούσι, που αυτοσυστήνεται στο Twitter ως ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτής της Λίβυοκαναδικής Επιτροπής για Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιοσύνη, επιβεβαίωσε ότι έφτασαν στην Τρίπολη της Λιβύης τζιχαντιστές Τουρκμένοι από τη Συρία.

«Επιβεβαιώθηκε: Μόλις μίλησα με έγκυρες πηγές στα μέτωπα της Τρίπολης, που επιβεβαίωσαν την άφιξη Σύρων μαχητών από την Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ υπό την ηγεσία του Φαχίμ Ίσα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζουμε ότι σας έχουμε ενημερώσει από την Κυριακή ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έστελνε αεροπορικώς Τουρκμένους τζιχαντιστές από τη βόρεια Συρία στη Λιβύη.

Οι Τουρκμένοι, τουρκική φυλή της Συρίας, έχουν συγκροτήσει παραστρατιωτικές μονάδες που τελούν υπό τη διοίκηση του τουρκικού στρατού και από κοινού εφαρμόζουν την τουρκική κατοχή σε εδάφη στη βόρεια Συρία.

Η αποστολή Τουρκμένων στην Τρίπολη σημαίνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή άτακτων τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Ο Ερντογάν χρειάζεται την τυπική έγκριση της Βουλής για την αποστολή τακτικών στρατευμάτων, όχι για τζιχαντιστές, μισθοφόρους και άτακτους παραστρατιωτικούς, που συνιστούν τον ιδιωτικό του ισλαμικό στρατό.

Σχετικά άρθρα