Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίγυπτος, Τυνησία και Αλγερία να συμμαχήσουν ενάντια στα τζιχαντιστικά σχέδια της Τουρκίας στη Λιβύη

Αίγυπτος, Τυνησία και Αλγερία να συμμαχήσουν ενάντια στα τζιχαντιστικά σχέδια της Τουρκίας στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλγερία, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τυνησία,

Ο «Οργανισμός Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για Πολιτικές Σπουδές» προειδοποίησε ότι η Τουρκία στέλνει μισθοφόρους (τζιχαντιστές) από τη Συρία και το Ιράκ στη Λιβύη, για να τη μετατρέψουν σε εστία τρομοκρατικών οργανώσεων, που θα ξεκινήσουν επιθέσεις σε άλλες χώρες, καλώντας την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Αλγερία να σχηματίσουν στρατιωτική συμμαχία για να την αντιμετωπίσουν.

Ο παραπάνω αιγυπτιακός οργανισμός σε έκθεσή του προειδοποιεί ενάντια σε μια τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη και υποστηρίζει ότι ο τουρκικός στόχος είναι να μετατραπεί η Λιβύη σε παγκόσμια εστία τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, από όπου θα εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και την Αλγερία.

Η έκθεση αναφέρει ότι η μεταφορά τρομοκρατικών οργανώσεων από το Ιράκ και τη Συρία στη Λιβύη θα μετατρέψει τη Λιβύη σε μαγνήτη που θα προσελκύσει τα υπολείμματα μισθοφορικών στοιχείων που πολέμησαν στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ζιντάν Αλ Κενί, ο επίσημος εκπρόσωπος του οργανισμού, εξήγησε ότι η Λιβύη είναι η πύλη για ανασύσταση της οθωμανικής επιρροής στις χώρες της βόρειας Αφρικής.

Ο Οργανισμός καλεί Αλγερία, Τυνησία και Αίγυπτο να σχηματίσουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη, με χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, για να καταπολεμήσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις εντός της λιβυκής επικράτειας, εάν οι τρομοκράτες καταφέρουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Λιβύη.

Ο ίδιος Οργανισμός επίσης προειδοποιεί για το ξέσπασμα μεγάλης κλίμακας εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη στις αρχές του 2020 και τη μεταφορά χιλιάδων μισθοφόρων (τζιχαντιστών) για να πολεμήσουν στη Λιβύη από τη Συρία, το Ιράκ αλλά και αφρικανικές και ασιατικές χώρες.

Σχετικά άρθρα