Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν μετέφερε τρομοκράτες της παλαιστινιακής Χαμάς στην Τρίπολη της Λιβύης

Ο Ερντογάν μετέφερε τρομοκράτες της παλαιστινιακής Χαμάς στην Τρίπολη της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ισλαμιστές, Λιβύη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Μεταξύ των τζιχαντιστών που υπερασπίζονται την κυβέρνηση Σαράτζ στην Τρίπολη της Λιβύης, που πολιορκείται από τα στρατεύματα της Βουλής, του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), βρίσκονται και άνδρες της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, η οποία αποτελεί το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Όπως καταγγέλλει στο Twitter λογαριασμός που ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), ύστερα με μάχη με τους τρομοκράτες μισθοφόρους της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), βρέθηκαν πάνω τους κορδέλες κεφαλιού της Χαμάς.

«Αξίζει να σημειωθεί», προσθέτει ο ίδιος λογαριασμός, «ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον αρχηγό της Χαμάς στο Κατάρ πρόσφατα».

Η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, έχει μετατρέψει τη Γάζα σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως πρωτοκλασάτος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αναγνωρίζεται κι ως «αφέντης» και της Χαμάς.

Η ανάρτηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) εννοεί ότι η Τουρκία μετέφερε και άνδρες της Χαμάς στην Τρίπολη να υπερασπιστούν το φιλοτουρκικό και ισλαμικό καθεστώς του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, ο οποίος επίσης είναι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η κεντρική φωτογραφία είναι από παλαιότερη εκδήλωση της Χαμάς στη Γάζα υπό την εικόνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα