Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Η κρατούμενη Αυστραλή ακαδημαϊκός θα εκτίσει την ποινή της – Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ιράν: Η κρατούμενη Αυστραλή ακαδημαϊκός θα εκτίσει την ποινή της – Κατηγορείται για κατασκοπεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ιράν, Κατασκοπεία, Τεχεράνη,

Η Αυστραλή ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Κάιλι Μουρ-Γκίλμπερτ, η οποία κρατείται στο Ιράν για υποτιθέμενη κατασκοπεία, θα πρέπει να εκτίσει την ποινή της, ανακοίνωσε χθες το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως η Τεχεράνη δεν θα ενδώσει στην «προπαγάνδα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γκίλμπερτ ξεκίνησε απεργία πείνας την Τρίτη στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, μετά την απόρριψη της έφεσης που είχε υποβάλει στην ποινή κάθειρξης δέκα ετών που της έχει επιβληθεί.

Η Αυστραλία εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της, με την υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μαρίζ Πέιν να ζητά η Αυστραλή ακαδημαϊκός να αντιμετωπιστεί «δίκαια, ανθρωπιστικά και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Χθες Σάββατο στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί, απαντώντας σε «ορισμένα άρθρα» του αυστραλιανού Τύπου, δήλωσε ότι «το Ιράν δεν πρόκειται να ενδώσει σε πολιτικά παιχνίδια και στην προπαγάνδα».

Η Κάιλι Μουρ-Γκίλμπερτ, «όπως κάθε άλλο καταδικασμένο άτομο, θα εκτίσει την ποινή της απολαμβάνοντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά της», πρόσθεσε.

Η σύλληψη της ακαδημαϊκού επιβεβαιώθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά σύμφωνα με την οικογένειά της, βρισκόταν ήδη υπό κράτηση για αρκετούς μήνες.

Κατηγορείται για «κατασκοπεία προς όφελος τρίτης χώρας».

Σχετικά άρθρα