Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χουλουσί Ακάρ: Ο τουρκικός στρατός δεν φεύγει από τα 12 οχυρά του στην Ιντλίμπ

Χουλουσί Ακάρ: Ο τουρκικός στρατός δεν φεύγει από τα 12 οχυρά του στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Ο τουρκικός στρατός δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τα 12 φυλάκια (οχυρά) που έχει οικοδομήσει στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, όπου ο συριακός στρατός προελαύνει με την υποστήριξη των Ρώσων ενάντια στους τζιχαντιστές.

Τα 12 τουρκικά φυλάκια, που είναι κανονικά οχυρά, εγκαθιδρύθηκαν στη βορειοδυτική συριακή επαρχία ύστερα από συμφωνία της Τουρκίας, τον Σεπτέμβριο του 2018, με τη Ρωσία και το Ιράν.

Υποτίθεται ότι οι Τούρκοι θα αναλάμβαναν καθήκοντα «ειρηνευτικής δύναμης» μεταξύ του συριακού στρατού και των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα, που έχουν το πάνω χέρι στην Ιντλίμπ και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων που πρόσκεινται στην Τουρκία.

Η Τουρκία δεν έπαιξε κανένα ειρηνευτικό ρόλο στην περιοχή. Μόνο της «εγγυήτριας δύναμης» της ασφάλειας των τζιχαντιστών στην υπό κατοχή Ιντλίμπ.

Οι Τούρκοι δεν έκρυψαν εξάλλου ότι εποφθαλμιούν την επαρχία της Ιντλίμπ.

Την περασμένη Δευτέρα ένα από αυτά τα τουρκικά οχυρά περικυκλώθηκε από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, που προέλασαν εις βάρος των τζιχαντιστών.

Οι Τούρκοι όμως, ακόμα κι εάν βρεθούν περικυκλωμένοι από συριακό κυβερνητικό έδαφος, φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να μη φύγουν από τα οχυρά τους.

Επιβεβαιώνοντας αυτό που γνωρίζουμε και από την Κύπρο, ότι όπου πατάει Τούρκος στρατιώτης δεν φεύγει παρά μόνο με πόλεμο.

«Με κανένα τρόπο δεν θα εκκενώσουμε τα 12 φυλάκια, δεν θα φύγουμε από εκεί», δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Δεν θα φύγουν από το έδαφος της Ιντλίμπ ακόμα και όταν εκλείψει ο λόγος της αρχικής τους ανάπτυξης εκεί.

Μόνο με πόλεμο φεύγουν, ποτέ με διπλωματία. Δεν σέβονται τις συνθήκες, δεν τιμούν την υπογραφή τους. Μόνο με καταστροφή καταλαβαίνουν.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με σκούρο πράσινο χρώμα τα εδάφη της Ιντλίμπ που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα και τους μισθοφόρους της Τουρκίας. Οι μπλε βούλες δείχνουν τα σημεία που είναι τοποθετημένα τα τουρκικά οχυρά. Τα λευκά βέλη δείχνουν δύο τουρκικά οχυρά, που λόγω της προέλασης του συριακού στρατού, έχουν βρεθεί μέσα στο κυβερνητικό έδαφος (κόκκινο χρώμα). Άρα, ο αρχικός λόγος οικοδόμησής τους έχει εκλείψει. Η Τουρκία όμως δεν τα εγκαταλείπει. Με πιο ανοιχτό πράσινο χρώμα (Αφρίν) η απροκάλυπτη τουρκική κατοχή στη βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά άρθρα