Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζουζέπε Κόντε: «Ικέτευσα» τον Ερντογάν να μη στείλει στρατό στη Λιβύη – Εξωτερική πολιτική για τα… μακαρόνια

Τζουζέπε Κόντε: «Ικέτευσα» τον Ερντογάν να μη στείλει στρατό στη Λιβύη – Εξωτερική πολιτική για τα… μακαρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λιβύη, Τζουζέπε Κόντε, Τουρκία,

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση στη Λιβύη και αποκάλυψε πως προσπάθησε να αποτρέψει τον Ερντογάν από το να επιχειρήσει κάτι τέτοιο, στέλνοντας στρατεύματα.

Ο Κόντε, ο οποίος συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Ρώμη ότι ένας «πόλεμος δι’ αντιπροσώπων» στη Λιβύη αντί να σταθεροποιήσει τη ώρα, το μόνο που θα επιφέρει θα είναι η παρόξυνση του «απίστευτου κατακερματισμού» εκεί.

«Ικέτευσα τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε, να μην εμπλακεί στρατιωτικά.

Όποια τέτοιου είδους παρέμβαση «θα οδηγήσει σε μια απίστευτη στρατιωτική κλιμάκωση, που θα πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων και δεν θα δώσει νίκη σε κανέναν», πρόσθεσε.

Ο Κόντε απηύθυνε έκκληση για επιτάχυνση της διπλωματικής πίεσης με κατεύθυνση μια πολιτική λύση και πρόσθεσε πως ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, θα επιστρέψει σύντομα στη Λιβύη για να προωθήσει την αποφασιστικότητα της Ιταλίας να εργαστεί για τον «τερματισμό των εχθροπραξιών».

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κόντε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το τέλος του έτους.

Τέλος ο Κόντε είπε πως η ΕΕ είναι αποφασισμένη να παίξει σημαντικό ρόλο, οπότε οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένες στη στάση του υπέρ μιας πολιτικής λύσης για την Λιβύη.

Σχετικά άρθρα