Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παιδιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «εξαφανίστηκαν» πριν επαναπατριστούν στη Σουηδία

Παιδιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «εξαφανίστηκαν» πριν επαναπατριστούν στη Σουηδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουηδία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Παιδιά μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που κρατούνταν σε καταυλισμό στη βόρεια Συρία και προετοιμάζονταν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, τη Σουηδία, λίγο πριν τον επαναπατρισμό τους «εξαφανίστηκαν».

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε, δήλωσε στη σουηδική ραδιοφωνία ότι γίνει όλη η νομική προετοιμασία για να επαναπατριστούν πέντε παιδιά που οι γονείς τους ήταν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αλλά τα παιδιά χάθηκαν από το προσφυγικό στρατόπεδο του Αλ Χολ στη βόρεια Συρία.

Το Αλ Χολ είναι ένας τεράστιος καταυλισμός όπου έχουν συγκεντρωθεί 70.000 άνθρωποι, άμαχοι και γυναικόπαιδα, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο καταυλισμός του Αλ Χολ είναι υπό τον έλεγχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Η Αν Λίντε ανέφερε πάντως ότι τα παιδιά κρύφτηκαν από συγγενείς τους, που είναι μαζί τους στη Συρία, για να μην τα πάρει η Σουηδία.

«Δεν γνωρίζουμε που κρατάνε τα παιδιά κρυμμένα», είπε, προσθέτοντας πως ούτε οι κουρδικές Αρχές γνωρίζουν.

Συμπλήρωσε όμως ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των πέντε παιδιών.

«Σχεδόν 70.000 άνθρωποι ζούνε στο στρατόπεδο, όλες οι μανάδες φοράνε νικάμπ, εάν λοιπόν θες να κρατήσεις τα παιδιά κρυμμένα δεν είναι εύκολο να βρεθούν», σημείωσε η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών.

«Λυπούμαστε, επειδή πιστεύουμε ότι τα παιδιά πρέπει να μεταφερθούν στη Σουηδία και υπάρχει νομική βάση για αυτό και πρέπει να μεγαλώσουν σε ασφάλεια στη Σουηδία. Αλλά όπως είναι η κατάσταση τώρα, δεν μπορούμε να τα εντοπίσουμε».

Σχετικά άρθρα