Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ επαναφέρει στα 15 μίλια τη ζώνη αλιείας των ψαράδων της Γάζας

Το Ισραήλ επαναφέρει στα 15 μίλια τη ζώνη αλιείας των ψαράδων της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Παράκτιοι Αλιείς,

Η ζώνη όπου επιτρέπεται η αλιεία στα νερά ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας θα επεκταθεί εκ νέου στα 15 ναυτικά μίλια από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το ισραηλινό όργανο το οποίο είναι αρμόδιο για τις πολιτικές επιχειρήσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη (COGAT).

Η συνδικαλιστική ένωση των παλαιστίνιων αλιέων στη Γάζα επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η επέκταση σήμερα από τις 08.00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

Το COGAT είχε ανακοινώσει τη 19η Δεκεμβρίου τη συρρίκνωση της ζώνης επιτρεπόμενης αλιείας σε «δέκα ναυτικά μίλια μέχρι νεοτέρας διαταγής» μετά την εκτόξευση ρουκέτας τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη προς την ισραηλινή επικράτεια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς ελέγχει τον θύλακα από το 2007 και η κυβέρνηση του Ισραήλ καθιστά υπεύθυνο το ισλαμιστικό κίνημα για όλες τις εκτοξεύσεις ρουκετών ή άλλες εχθρικές ενέργειες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχοθετούν πάντως και άλλα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει μαζί της από το 2008 στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που δοκιμάζονται από τις συρράξεις, τη φτώχεια, το τυραννικό θεοκρατικό καθεστώς της Χαμάς και τον αποκλεισμό για πάνω από 10 χρόνια.

Σχετικά άρθρα