Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε στρατιώτες στις πετρελαιοπηγές της Αν. Συρίας δίπλα στους Αμερικανούς

Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε στρατιώτες στις πετρελαιοπηγές της Αν. Συρίας δίπλα στους Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε δεκάδες στρατιώτες της σε πετρελαιοπηγή της ανατολικής Συρίας, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, που τελεί υπό τον έλεγχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σύμφωνα με την αραβόφωνη υπηρεσία ειδήσεων του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται καλά πληροφορημένες τοπικές πηγές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με αυτές τις ανώνυμες πηγές, οι Σαουδάραβες στρατιώτες έφτασαν στην πετρελαιοπηγή Ομάρ μεταφερόμενοι με ελικόπτερα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι Σαουδάραβες στρατιώτες θα προστατεύουν Σαουδάραβες και Αιγύπτιους ειδικούς, που έφτασαν στις πετρελαιοπηγές πριν μια εβδομάδα και λέγεται ότι εργάζονται για λογαριασμό της Aramco.

Στις ίδιες πετρελαιοπηγές, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα, έφτασαν και 30 φορτηγά με μηχανήματα εκσκαφής και γεώτρησης.

Τα φορτηγά αυτά εισήλθαν στη Συρία από το βόρειο Ιράκ.

Οι Σαουδάραβες στρατιώτες έχουν καταλύσει σε κτίρια κοντά στην πετρελαιοπηγή Ομάρ, στα ίδια που μένει και η αμερικανική φρουρά.

Το TRIBUNE αναμεταδίδει την είδηση διατηρώντας κάθε επιφύλαξη.

Σχετικά άρθρα