Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα προέλαση του συριακού στρατού νοτιοανατολικά της Ιντλίμπ (χάρτης)

Νέα προέλαση του συριακού στρατού νοτιοανατολικά της Ιντλίμπ (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Αλ Ουτανίγια λιλ Ταχρίρ (Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση), Τζιχαντιστές,

Ο συριακός στρατός σημείωσε νέα σημαντική προώθηση στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ. Της επίθεσης ηγείται η 25η Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων (πρώην δύναμη «Τίγρης»).

Το πρωί της Δευτέρας ο συριακός στρατός επιτέθηκε στις τελευταίες κωμοπόλεις υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών κοντά στο προπύργιο των τρομοκρατών Τζαρτζανάζ στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται από δυνάμεις της συριακής Αλ Κάιντα και τουρκόφιλες ένοπλες οργανώσεις.

Ύστερα από σύντομη μάχη με τους τζιχαντιστές της Ταχρίρ Αλ Σαμ, του κυρίως παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, ο στρατός κατέλαβε τρεις κωμοπόλεις.

Πρόκειται για τις Χιρμπάτ Αλ Μουράτα, Αλ Χαντιτάχ και Φαλούλ.

Ο συριακός στρατός τώρα οργανώνει τις θέσεις του για να εξασφαλίσει τα εδαφικά του κέρδη και να μην τα χάσει σε περίπτωση αντεπίθεσης των τζιχαντιστών.

Παράλληλα, η ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπολύει σφοδρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή της Μααράτ Αλ Νουμάν, που στόχο έχουν τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ταχρίρ Αλ Σαμ και του φιλοτουρκικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (NLF).

Μέσα στον κίτρινο κύκλο η περιοχή της νέας προέλασης του συριακού στρατού. Με πράσινο χρώμα στα βορειοδυτικά του χάρτη η υπό τουρκική κατοχή περιοχή της Εφρίν και της Αζάζ. Με το πιο σκούρο πράσινο χρώμα η επαρχία της Ιντλίμπ, που κατέχεται από τους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα και φιλοτουρκικές οργανώσεις. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο και με κίτρινο ο κουρδικός θύλακας βόρεια της πόλης του Χαλεπιού. Με άσπρο χρώμα η Τουρκία. Με γαλάζιο η Μεσόγειος Θάλασσα.

Σχετικά άρθρα