Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές θράσος από τον Τούρκο πρωθυπουργό της Τρίπολης Σαράτζ – Επιτέθηκε στον Δένδια

Πρωτοφανές θράσος από τον Τούρκο πρωθυπουργό της Τρίπολης Σαράτζ – Επιτέθηκε στον Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ισλαμιστές, Λιβύη, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Στα «μνημόνια» με την Τουρκία και στη στάση της κυβέρνησής του αναφέρεται σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera o τουρκικής καταγωγής επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης Φαγιέζ Αλ Σαράτζ.

«Είμαστε μια κυρίαρχη κυβέρνηση, έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε», δηλώνει σε απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης που η ιταλική εφημερίδα ανήρτησε στην διαδικτυακή της πύλη την Κυριακή το απόγευμα.

«Αν η Ελλάδα ή η Ιταλία έχουν ενστάσεις σχετικά με το μνημόνιό μας με τον Ερντογάν, το οποίο αφορά τα χωρικά ύδατα, μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια», συνεχίζει.

«Εσείς οι Ιταλοί τι περιμένετε; Να παραμείνουμε παθητικοί, ενώ αυτοί που μας επιτίθενται καταστρέφουν την πρωτεύουσά μας, δολοφονούν άμαχο πληθυσμό και βομβαρδίζουν τα σπίτια μας;», ρωτά παράλληλα ο Αλ Σάρατζ αναφερόμενος στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) που πρόσκειται στη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ θεωρεί ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, αλλά εκτιμά ότι δεν διαφαίνονται, ακόμη, ουσιαστικά αποτελέσματα».

Τέλος, «χρησιμοποιεί σκληρά λόγια κατά της Ελλάδας, η οποία έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της να συνομιλήσει με την κυβέρνησης της Βεγγάζης και του Τομπρούκ, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα, ενώ ο Χάφταρ διατάσσει την κατάσχεση τουρκικού πλοίου απέναντι από την πόλη Ντέρνα».

Να σημειωθεί ότι η Βουλή της Λιβύης, που ελέγχει τη Βεγγάζη, είναι νόμιμα εκλεγμένη, ενώ η κυβέρνηση του Σαράτζ είναι ανυπόστατη, διότι δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ωστόσο, αυτός ο τουρκόφιλος ισλαμικός θίασος του Σαράτζ αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ ως κυβέρνηση της χώρας.

Είναι η μοναδική κυβέρνηση τζιχαντιστών με διεθνή αναγνώριση, μην ξεχάσουμε να συγχαρούμε τον ΟΗΕ για αυτή του την επιτυχία.

Σχετικά άρθρα