Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Πελόσι καλεί τον Τραμπ να μιλήσει για την κατάσταση του έθνους

H Πελόσι καλεί τον Τραμπ να μιλήσει για την κατάσταση του έθνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νάνσι Πελόσι, Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Τζο Μπάιντεν,

Πρόσκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφωνήσει στις 4 Φεβρουαρίου την παραδοσιακή ομιλία για την κατάσταση του έθνους απηύθυνε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι.

Ο Τραμπ θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία, παρά την παραπομπή του σε δίκη.

«Στο πνεύμα του σεβασμού του Συντάγματός μας, σας προσκαλώ να εκφωνήσετε την ομιλία σας για την κατάσταση του έθνους την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου του 2020 στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων» έγραψε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, σε επιστολή της προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον ίδιο χώρο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου στο πλαίσιο της ουκρανικής υπόθεσης.

Τώρα που η Βουλή ψήφισε υπέρ της παραπομπής, το επόμενο βήμα είναι η δίκη από τη Γερουσία, ώστε να αποφασίσει εάν θα απομακρύνει τον Αμερικανό πρόεδρο από τα καθήκοντά του.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα αρχίσει η διαδικασία, αναμένεται όμως στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Σχετικά άρθρα