Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις κατολισθήσεις στη Χιροσίμα (βίντεο)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις κατολισθήσεις στη Χιροσίμα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ιαπωνία, Κατολισθήσεις, Χιροσίμα,

Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την περιοχή της Χιροσίμα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, προκαλώντας φονικές κατολισθήσεις, που κόστισαν μέχρι στιγμής τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Ακόμα 13 άνθρωποι αγνοούνται ενώ το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε εικόνες βιβλικής καταστροφής στην ιαπωνική πόλη.

Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK μετέδωσε εικόνες από τις καταστροφές με ερειπωμένα σπίτια και δρόμους θαμμένους στη λάσπη. Αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν με εναέρια μέσα από τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία μεγάλα κομμάτια γης ξεκόλλησαν από λόφους και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την ώρα που ένα κομμάτι γης υποχωρεί:

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στη Χιροσίμα καταγράφηκαν ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά ανά ώρα. Οι περιφερειακές αρχές της Χιροσίμα ζήτησαν από την κεντρική εξουσία στο Τόκιο την άμεση αποστολή στρατιωτικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών.

Η Ιαπωνία έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες, από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η κατάσταση επιδεινώθηκε από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χαλόνγκ που άφησε πίσω της δέκα νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές, κυρίως στα νότια της χώρας.

Σχετικά άρθρα