Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλάπησαν 300.000 λίτρα νερό εν μέσω καύσωνα και πυρκαγιών στην Αυστραλία

Εκλάπησαν 300.000 λίτρα νερό εν μέσω καύσωνα και πυρκαγιών στην Αυστραλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Καιρός, Νερό, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Έκκληση για μάρτυρες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής προσφάτως 300.000 λίτρων νερού απηύθυνε την Πέμπτη η Αστυνομία της Αυστραλίας.

Το αδίκημα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένης της ξηρασίας, των ρεκόρ θερμοκρασίας και των πυρκαγιών στη χώρα.

Το νερό εκλάπη από δύο δεξαμενές κοινότητας της περιοχής Έβανς Πλέινς, οικισμό σε απόσταση τριών ωρών οδικώς στα δυτικά του Σίδνεϊ, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Στην πολιτεία αυτή οι αυστραλιανές Αρχές κήρυξαν σήμερα επίσημα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για επτά ημέρες, καθώς οι θερμοκρασίες-ρεκόρ ευνοούν την εξάπλωση των γιγαντιαίων πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας σημείωσε σήμερα ότι η κλοπή του νερού αυτού, η οποία έγινε αντιληπτή την Κυριακή, οφείλεται αναμφίβολα στην ξηρασία και στις σοβαρές ελλείψεις νερού που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η ξηρασία έχει αναγκάσει πολλούς ιδιοκτήτες αγροκτημάτων και κτηνοτρόφους στην περιοχή να πουλήσουν τα ζώα τους, την ώρα που η Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας αντιμετωπίζει εδώ και εβδομάδες καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει μεγάλες εκτάσεις και το Σίδνεϊ, η πρωτεύουσά της και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι καλυμμένο εδώ και μέρες από ένα νέφος τοξικού καπνού.

Περίπου τριάντα εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν απανθρακωθεί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο, ενώ έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 800 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καταγράφηκε ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας από τότε που τηρούνται αρχεία, με τον μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο να αγγίζει τους 41,9 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ, με μέσο όρο θερμοκρασίας 40,9 βαθμούς Κελσίου.

Προηγουμένως η πιο ζεστή ημέρα στη χώρα είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2013 (40,3 βαθμοί Κελσίου).

Σχετικά άρθρα