Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν υπερασπίστηκε τον Τραμπ στην παραπομπή του για δίκη

Ο Πούτιν υπερασπίστηκε τον Τραμπ στην παραπομπή του για δίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Σαφή θέση υπέρ του Αμερικανού ομολόγου του πήρε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην υπόθεση παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία, για κατάχρηση εξουσίας.

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε δημόσια ότι η όλη διαδικασία παραπομπής βασίζεται σε «εξ ολοκλήρου επινοημένες» κατηγορίες.

«Πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία.

»Δεν είναι πολύ πιθανό να θέλουν να απομακρύνουν από την εξουσία έναν εκπρόσωπο του κόμματός τους με βάση εξ ολοκλήρου επινοημένων κατηγοριών», δήλωσε ο Πούτιν στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και εκτίμησε πως η κρίση που ταλανίζει την Ουάσιγκτον δεν είναι παρά «η συνέχιση εσωτερικών πολιτικών μαχών» στις ΗΠΑ.

«Το κόμμα που έχασε τις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα, μέσω άλλων τρόπων και άλλων εργαλείων, κατηγορώντας τον Τραμπ για συνωμοσία με τη Ρωσία.

»Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε [συνωμοσία].

»Και τώρα, επινόησαν μια ιστορία πίεσης στην Ουκρανία», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Τραμπ έγινε χθες, Τετάρτη, ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη.

Κατηγορείται ότι ζήτησε από το Κίεβο να διεξαγάγει έρευνα για έναν από τους πιθανούς αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές του 2020, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Για τις κυρώσεις που ενέκρινε την Τρίτη το Αμερικανικό Κογκρέσο σε βάρος εταιρειών που συνεργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, ο Πούτιν είπε ότι «αναμφίβολα» θα επηρεάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά η Μόσχα θα λάβει ανταποδοτικά μέτρα.

Σχετικά άρθρα