Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν προχωρά στον εποικισμό της βόρειας Συρίας, στην εισβολή στη Λιβύη και στην ελληνική ΑΟΖ

Ο Ερντογάν προχωρά στον εποικισμό της βόρειας Συρίας, στην εισβολή στη Λιβύη και στην ελληνική ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι διεθνείς δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εκφράσει υποστήριξη προς τα σχέδια της Τουρκίας για την δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» στην βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα δηλώνει ότι προτίθεται να επανεγκαταστήσει ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Αυτό που αναφέρει ως επανεγκατάσταση προσφύγων είναι στην πραγματικότητα εποικισμός και αλλοίωση της δημογραφίας της βόρειας Συρίας (συριακό Κουρδιστάν).

Μεταξύ των φερόμενων «προσφύγων» εγκαθιστά στα τουρκοκρατούμενα εδάφη εκτός από Τουρκμένους και Άραβες τζιχαντιστές και τουρκομογγόλους από τη δυτική Κίνα και την κεντρική Ασία, τους οποίους η Τουρκία μεταφέρει σε ευρεία επιχείριση υπό την καθοδήγηση της MIT.

«Ούτε καν οι χώρες που θεωρούμε ισχυρότερες και αξιοσέβαστες έχουν ανταποκριθεί στην έκκλησή μας για ασφαλή ζώνη και έχουν δηλώσει “είμαστε μέσα” », δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στη Γενεύη, όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες. Ε πως; Ο Μπορίσοφ είπε ότι είναι μαζί σου Ερντογάν, μην κλαίγεσαι.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία θα βελτιώσει την συνεργασία της με την Λιβύη και ότι είναι έτοιμη να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης ή να υποστηρίξει κοινές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα επιταχύνουμε την διαδικασία ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη.

»Τους είπαμε ότι είμαστε πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε, εάν το χρειαστούν.

»Από στρατιωτική συνεργασία και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μέχρι ενέργειες για τα δικαιώματά μας στην θάλασσα: είμαστε έτοιμοι», είπε.

Σχετικά άρθρα