Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισε κυρώσεις για τον ρωσικό αγωγό Nord Stream 2

Το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισε κυρώσεις για τον ρωσικό αγωγό Nord Stream 2
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός Nord Stream-2, Αμερικανικό Κογκρέσο, Γερμανία, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στις εταιρείες που εργάζονται για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ψήφισε η Γερουσία των ΗΠΑ, αποστέλλοντας στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ένα νομοσχέδιο που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια εκείνων των ευρωπαϊκών χωρών που υπολόγιζαν στην προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού.

Το μέτρο, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο για τις ετήσιες αμυντικές δαπάνες, εγκρίθηκε με ψήφους 86 υπέρ έναντι οκτώ κατά, ενώ είχε ήδη περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την προηγούμενη εβδομάδα.

Με τις κυρώσεις, στόχος της Ουάσιγκτον είναι να αναστείλει τις εργασίες κατασκευής του αγωγού -ενός έργου αξίας 10,6 δισ. δολαρίων.

Ο Nord Stream διέρχεται κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα παρακάμπτοντας την Ουκρανία και αναμένεται να διπλασιάσει τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Οι Αμερικανοί βουλευτές προειδοποίησαν ότι ο αγωγός συνεπάγεται την αποστολή πολλών δισ. δολαρίων στη Μόσχα και αυξάνει την επιρροή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Ευρώπη, σε μια εποχή υψηλών εντάσεων.

Το γερμανο-ρωσικό εμπορικό επιμελητήριο είχε τονίσει ότι ο αγωγός είναι σημαντικός για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για ανταποδοτικές κυρώσεις εάν περάσει το νομοσχέδιο.

Σχετικά άρθρα