Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε θάνατο για εσχάτη προδοσία καταδικάστηκε πρώην πρόεδρος του Πακιστάν

Σε θάνατο για εσχάτη προδοσία καταδικάστηκε πρώην πρόεδρος του Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θανατική Ποινή, Πακιστάν,

Το αντιτρομοκρατικό δικαστήριο του Πακιστάν καταδίκασε σε θάνατο τον πρώην στρατιωτικό δικτάτορα και πρόεδρο της χώρας Περβέζ Μουσάραφ για τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας και της υπονόμευσης του Συντάγματος, δήλωσε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Περβέζ Μουσάραφ κρίθηκε ένοχος βάσει του Άρθρου 6 για παραβίαση του πακιστανικού Συντάγματος, δήλωσε ο Σαλμάν Ναντίμ.

Ο Μουσάραφ δικαζόταν για εσχάτη προδοσία επειδή το 2007 είχε κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Μουσάραφ, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1999 και αργότερα κυβέρνησε ως πρόεδρος, ζει εκτός Πακιστάν.

Ο στρατός νιώθει «πόνο και οδύνη» για την καταδίκη του δικτάτορα Μουσάραφ

Ο πακιστανικός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει «πόνο και οδύνη» για την καταδίκη σε θάνατο του πρώην στρατιωτικού δικτάτορα Περβέζ Μουσάραφ.

Πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε τον Μουσάραφ ερήμην για εσχάτη προδοσία λόγω της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης το 2007.

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ έγινε δεκτή με πολύ πόνο και οδύνη από τα απλά μέλη των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

«Η κανονική νομική διαδικασία μοιάζει να έχει αγνοηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού που επικρίνει επίσης «την άρνηση του θεμελιώδους δικαιώματος της υπεράσπισης» στον στρατηγό και μια υπόθεση που διεκπεραιώθηκε «με βιασύνη».

Ο Περβέζ Μουσάραφ «δεν μπορεί ασφαλώς ποτέ να είναι προδότης», προστίθεται.

Σχετικά άρθρα