Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Παλαιστινιακή Αρχή συνέλαβε δεκάδες υποστηρικτές της Χαμάς στη Δυτική Όχθη

Η Παλαιστινιακή Αρχή συνέλαβε δεκάδες υποστηρικτές της Χαμάς στη Δυτική Όχθη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής συνέλαβαν δεκάδες υποστηρικτές της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς στη Δυτική Όχθη (Ιουδαία, Σαμάρεια) τις τελευταίες ημέρες.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο των εορτασμών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας για τη συμπλήρωση 32 ετών από την ίδρυσή της.

Η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Ιράν, ενώ στις δυτικές χώρες θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Η Χαμάς κατέχει τη Λωρίδα της Γάζας την οποία κυβερνά με καθεστώς πολιτικού ισλάμ.

Η Χαμάς έχει κατηγορηθεί από την Αίγυπτο για υποστήριξη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά.

Η Χαμάς έχει προσφέρει όρκους πίστης στο ισλαμικό καθεστώς της Τουρκίας και έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Χαμάς, Αμπντέλ Ραχμάν Σαχίντ, η Παλαιστινιακή Αρχή συνέλαβε τουλάχιστον 66 υποστηρικτές της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.

Προειδοποίησε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ότι οι συλλήψεις αυτές θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σχέδιό του για διενέργεια κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών (των Παλαιστινίων).

Η Χαμάς έχει εκφράσει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στις εκλογές αυτές, ωστόσο, όπως δήλωσε ο Σαχίντ, οι διώξεις υποστηρικτών της Χαμάς δεν αποτελούν καλό σημάδι για τις προοπτικές μιας ελεύθερης και δίκαιης εκλογικής διαδικασίας.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Χαζέμ Κασσέμ, δήλωσε ότι οι διώξεις αυτές αποτελούν «μια συνέχιση της αυταπάτης της Παλαιστινιακής Αρχής ότι μπορεί να ξεριζώσει την παρουσία της Χαμάς στη Δυτική Όχθη».

Ζήτησε από την Παλαιστινιακή Αρχή να σταματήσει «αυτό το εθνικό και ηθικό έγκλημα και να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Άλλο στέλεχος της Χαμάς, ο Χουσάμ Μπαντράν, κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι επίσης πραγματοποιεί συλλήψεις υποστηρικτών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, ισχυριζόμενος ότι οι Ισραηλινοί σε συντονισμό με την Παλαιστινιακή Αρχή πραγματοποιούν διώξεις εις βάρος της Χαμάς.

Φωτογραφία από τον εορτασμό της 32ης επετείου της Χαμάς στη Γάζα.

Η Χαμάς δήλωσε, με αφορμή την 32η επέτειο της ίδρυσής της, ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ «μέχρι την απελευθέρωση των εδαφών, την επιστροφή των προσφύγων και την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους για όλους τους Παλαιστίνιους».

Ο ανώτερος αξιωματούχος τη Χαμάς, Ιζάρτ Αλ Ρισέκ, τόνισε σε επετειακή ομιλία του, ότι το κίνημα είναι πολιτικά και στρατιωτικά ισχυρότερο από ποτέ και παραμένει αφοσιωμένο στην αντίσταση με όλα τα μέσα για την απελευθέρωση των εδαφών και των ιερών τόπων.

Σχετικά άρθρα