Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινδία: Αποφυλάκισαν απεργό πείνας μετά από 14 χρόνια

Ινδία: Αποφυλάκισαν απεργό πείνας μετά από 14 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Manipur, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Απεργία Πείνας, Ινδία ή Μπάρατ, Νέο Δελχί,

Δικαστήριο στην Ινδία αποφάσισε την αποφυλάκιση γυναίκας που έκανε απεργία πείνας επί 14 χρόνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο λόγος για την Irom Sharmila η οποία ξεκίνησε την πολυετή διαμαρτυρία της όταν είδε άνδρες του ινδικού στρατού να σκοτώνουν 10 ανθρώπους σε στάση λεωφορείου στην πόλη Manipur.

«Η Δικαιοσύνη επιτέλους έπραξε το σωστό και της χάρισε την ελευθερία της» σχολίασε ο συνήγορος της γυναίκας που είχε μετατραπεί σε σύμβολο υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

irom_india

Η Irom Sharmila, γνωστή πλέον και ως η «Σιδηρά Κυρία του Manipur» συνελήφθη λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο βρετανικός Guardian, το Νοέμβριο του 2000. Στα χνάρια του Μαχάτμα Γκάντι, η Irom Sharmila ξεκίνησε έναν αγώνα ενάντια στη στρατιωτική βία. Αμέσως συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας αυτοκτονίας και παραπέμφθηκε σε νοσοκομειακές φυλακές, όπου τρεφόταν με τη βία αρκετές φορές την ημέρα για να παραμείνει στη ζωή.

Irom Sharmila

Η Sharmila είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες και στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί και στο παρελθόν.

Σχετικά άρθρα