Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό πολεμικό πλοίο έδιωξε ισραηλινό ερευνητικό από την κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο έδιωξε ισραηλινό ερευνητικό από την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ισραήλ, Κύπρος, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed, Φυσικό Αέριο,

Τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο από την κυπριακή ΑΟΖ, πριν από δύο εβδομάδες. Την είδηση δημοσιεύει η «Jerusalem Post».

Την είδηση σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα επιβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων.

Στο ωκεανογραφικό σκάφος «Bat Galim» της Ωκεανογραφικής και Λιμνολογικής Ερευνητικής Υπηρεσίας, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο «Ben Gurion» καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια έρευνα για τον αγωγό EastMed μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε μήνυμα και οι Τούρκοι απαίτησαν από το πλοίο και τους ερευνητές να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή γιατί βρισκόντουσαν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ»

Σημειώνεται ότι το σκάφος έπλεε μετά από άδεια των κυπριακών Αρχών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη στην Άγκυρα για να τον πληροφορήσει ότι η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed δεν μπορεί να προχωρήσει δίχως άδεια της Τουρκίας.

Διαψεύδει η κυπριακή κυβέρνηση

Δεν έχει σημειωθεί οποιονδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού πλοίου, σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση, γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του στον «Φ», διέψευσε ότι έχει λάβει χώρα οποιονδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, τουρκικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού εκδίωξε ισραηλινό πλοίο ερευνών κοντά στην Κύπρο πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της Jerusalem Post, υπήρξε επιβεβαίωση του συμβάντος από το Υπουργείο Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων της χώρας.

Σχετικά άρθρα