Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει συμπαραγωγή πυραύλων με τη Ρωσία

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει συμπαραγωγή πυραύλων με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Εξοπλιστικά Προγράμματα, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία, Τουρκία,

Η Τουρκία βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με τη Ρωσία για την αγορά δεύτερου ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Η συμφωνία φαίνεται ότι περιλαμβάνει και συμπαραγωγή των S-400 από την ίδια την Τουρκία, με την ταυτόχρονη μεταφορά τεχνογνωσίας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Θα υπογράψουμε συμφωνία αφού κλείσουν οι τελικές λεπτομέρειες σχετικά με την κοινή παραγωγή ή παραγωγή ορισμένων τμημάτων στην Τουρκία, και την ανταλλαγή τεχνολογίας», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Tο deal θα μπορούσε να κλείσει πριν από τον Απρίλιο, όταν η πρώτη παρτίδα του αμυντικού συστήματος θα είναι έτοιμη προς χρήση.

«Οι συνομιλίες της Τουρκίας με τη Ρωσία σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογίας και την από κοινού παραγωγή της δεύτερης παρτίδας S-400 συνεχίζονται», ο Ντεμίρ.

Ο Ντεμίρ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά Patriot από τις ΗΠΑ και δεν θέτει προϋποθέσεις για συνομιλίες.

Λέγεται ότι η Τουρκία μένει ανεπηρέαστη από το ενδεχόμενο να της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις λόγω των S-400, ενώ την ίδια ώρα είναι ανοιχτό και το ζήτημα της προμήθειας F-35 από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία επιμένει ότι μπορεί να αγοράσει από τη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα πληροί τις υποχρεώσεις της προς το NATO.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εξωτερικών σχέσεων των ΗΠΑ, νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα ψήφισε για περαιτέρω κυρώσεις κατά της Τουρκίας, προσθέτοντας στην νομοθεσία της μια διάταξη που έχει σχεδιαστεί για να τιμωρεί τις χώρες που κάνουν μεγάλες αγορές όπλων από τη Ρωσία.

Από τη μεριά του το Πεντάγωνο έχει τοποθετηθεί ότι για να λάβει η Τουρκία τα F-35 (μαχητικά αέρος) θα πρέπει να θέσει εκτός τους S-400, με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να αρνείται αυτή την πρόταση.

Σχετικά άρθρα