Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) προωθείται στην Τρίπολη – Μάχες μέσα στην πρωτεύουσα

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) προωθείται στην Τρίπολη – Μάχες μέσα στην πρωτεύουσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο λιβυκός λαός στέκεται ενωμένος, υπογραμμίζοντας ότι η Λιβύη δεν είναι προς πώληση.

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, κάλεσε για μια ακόμη φορά τα Ηνωμένα Έθνη να αποσύρουν την αναγνώρισή τους από την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ στην Τρίπολη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν έχει ορκιστεί ενώπιον του κοινοβουλίου.

Αναμένει η μάχη της Τρίπολης να τελειώσει σύντομα, προσθέτοντας ότι μετά την απελευθέρωση της Τρίπολης θα ακολουθήσει διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης.

Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης την έναρξη της αποφασιστικής μάχης για την Τρίπολη, ενώ οι δυνάμεις του ξεκίνησαν μεγάλη στρατιωτική επιχείριση με στόχο την απελευθέρωση της πρωτεύουσας.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) προωθείται νότια της Τρίπολης.

Οδομαχίες αναφέρθηκαν μεταξύ του LNA και των παραστρατιωτικών της Τρίπολης στην οδό Αλ Μουτμπάτ, τον μεγαλύτερο δρόμο της πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Άχμεντ Αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κοινοβουλίου ελέγχουν πλήρως τον εναέριο χώρο πάνω από την Τρίπολη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Al Arabiya είπε ότι ενώ οι δυνάμεις του LNA προωθούνται προς την Τρίπολη, μέσα στην πρωτεύουσα υποστηρικτές του κοινοβουλίου ξεκίνησαν επιθέσεις ενάντια στους παραστρατιωτικούς τζιχαντιστές.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) καλεί τους παραστρατιωτικούς της Τρίπολης να παραδοθούν και τους υπόσχεται αμνηστία.

Σχετικά άρθρα