Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για εξηγήσεις μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για εξηγήσεις μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Αμερικανικό Κογκρέσο, Αρμενία, Γενοκτονία Αρμενίων, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τουρκία,

Σε επίσημη διαμαρτυρία διά της διπλωματικής οδού προέβη η Άγκυρα μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Αμερικανό Πρέσβη να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την έγκριση του ψηφίσματος από τη Γερουσία.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερουσία επικύρωσε ομόφωνα την Πέμπτη το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία (405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά) το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, η οποία μίλησε για «ανεύθυνες και παράλογες ενέργειες» εκ μέρους της Ουάσινγκτον, οι οποίες «θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των διμερών μας σχέσεων».

Σχετικά άρθρα